לפני שמתחילים ימי הקיץ החמים והכבדים ... ולא יהיה ניתן עוד להנות מעוגיות טחינה נימוחות.
חומרים:
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כפות שמן
1/4 כוס סירופ מייפל או דבש (ניתן להחליף בסוכר ולהוסיף כף שמן, אבל לא מומלץ כי הסוכר אינו מתמוסס לגמרי)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח מלא
אופן הכנה:
לערבב בקערה את הטחינה, את השמן, את סירופ המייפל או הדבש ואת תמצית הוניל לתערובת אחידה.
להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד (גם אם זה יוצא יותר מכוס אחת).
ליצור מהבצק כדורים ולשטח אותם (מומלץ ליצור כדורונים קטנים כדי שיהיה פחות כבד) .
להניח בתבנית אפייה משומנת, ניתן להוסיף ריבה או חתיכה קטנטנה של פרי מיובש.
לאפות בחום בינוני במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות ישחימו.
**** מתכון של זהורית שייחי תזונאית קלינית, נלקח מהאתר eatwell.com