ההשראה למתכון הוא מאכל שסבתא שלי היתה מכינה בשם "רושי אמפלוטה", כלומר עגבניות ממולאות בגבינה.מאחר שלא הצלחתי לשחזר את הטעם הנפלא של המתכון הפשוט שלה, המצאנו מתכון חדש לגמרי:
עגבניות ממולאות בסלט טונה
6 עגבניות בינוניות מיועדות למילוי
למילוי:
קופסת טונה (ניתן להחליף בחצי כוס גבינת פטה עיזים)
רבע קולורבי חתוך לקוביות קטנות (ניתן להמיר בכרפס)
רבע כוס אגוזים קצוצים
2 גבעולי בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט מאוד שמן זית (במידה והטונה בשמן, אין צורך כלל)
התוכן שהוצאנו מהעגבניות
למלא את העגבניות בזהירות, כדי לא לפצוע אותן.
לסדר את העגבניות בעמידה בסיר קרמי לאפייה עם מכסה (או כלי פיירקס מכוסה בנייר אלומיניום)
לבזוק על העגבניות מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל
לחמם בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהעגבניות משחימות,יוצאים מהם כל המיצים וכל הבית מתמלא ריחות משכריפ של יין ועגבניות.
עגבניות ממולאות בסלט טונה
6 עגבניות בינוניות מיועדות למילוי
למילוי:
קופסת טונה (ניתן להחליף בחצי כוס גבינת פטה עיזים)
רבע קולורבי חתוך לקוביות קטנות (ניתן להמיר בכרפס)
רבע כוס אגוזים קצוצים
2 גבעולי בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט מאוד שמן זית (במידה והטונה בשמן, אין צורך כלל)
התוכן שהוצאנו מהעגבניות
למלא את העגבניות בזהירות, כדי לא לפצוע אותן.
לסדר את העגבניות בעמידה בסיר קרמי לאפייה עם מכסה (או כלי פיירקס מכוסה בנייר אלומיניום)
לבזוק על העגבניות מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל
לחמם בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהעגבניות משחימות,יוצאים מהם כל המיצים וכל הבית מתמלא ריחות משכריפ של יין ועגבניות.